Pensla spetten med blandningen. Toppa med kycklingspetten. Servera med bröd, olivolja och vinäger. Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett
Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Grillat är ju godast, och enligt mig en av de största fördelarna med sommaren. Men, poängen med den här utläggningen och den här rätten är egentligen inte att snacka om att du borde grilla så ofta som möjligt – nej snarare är det att försöka få in i huvudet på fler att man borde grilla så många olika saker som möjligt
Vi grillade fläskkött och åt med en grekisk sallad och en tzatziki. Det är bara att blanda yoghurt (jag gillar den turkiska bäst) med riven eller finstrimlad gruka (krama gärna ur gurkan i en bit hushållspapper för att inte såsen ska bli för vattnig) och vitlök efter smak
Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt. Servera med gräslökssåsen och kokt potatis. Vänd ner gräslöken, smaka av med salt och vitpeppar
Grillade sedan spetten mycket snabbt så inte räkorna hann bli sega. Som fördrink blandade jag bål med Pimm´s och nu när den inte längre bara finns i Systembolagets beställningssortiment tycker jag ni ska och testa den inför sommaren
Lägg in allting i buken på fisken tillsammans med några klickar smör och peppar. Salta och peppra därefter, smaka av om du känner att du behöver mer syra, salt eller peppar
Grillad. Den här marinaden med asiatiska smaker är enkel och god, och passar perfekt till fläskkarré. Sedan är ju den enkla såsen med jordnötter och chili pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.