I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Lägg marinerade grönsaker på grillen. Mixa fritt och välj de grönsaker du tycker. Smarrigt och vackert att lägga upp alla grönsaker på ett fat och servera vid maten eller som en huvudrätt
Låt grönsakerna marinera en stund. 1Pensla grönsakerna med olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Till detta blev det ugnsrostade grönsaker. Alla grönsaker är egenodlade och dom blev sååååå goda. Häromdagen var vi på Citygross och handlade på oss en massa kött, bland annat så hittade jag "clubstek", något som jag aldrig sett förut, kanske har ni sett reklamen på tv med "Mat-Tina"
Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället
Barnen valde att ta pastan för sig och fyllde tallriken med naturella grönsaker istället. När pastan är klar och det är dags att servera så hettar du upp smöret med grönsakerna, tar fram ett serveringsfat där du blandar upp smöret med grönsakerna, pastan, basilika, tomaterna, spenaten, basilikan och vänd runt
Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen. Skär under tiden morötterna i stavar och lägg in dom tillsammans med de andra grönsakerna efter ca 20 minuter
Grönsaker. Skiva eller dela de övriga grönsakerna. Salta och peppra grönsakerna, servera som egen rätt eller som tillbehör tillsammans med salsa verde och/eller rökt olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.