Kallrökt lax. Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
Servera laxenmed ris och sås. Skär bort skinnet från laxenoch skär den i portionsbitar. Lax. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller en potatisskalare
Dela pak choien på hälften och stek i lite olivolja med snittytan ner, tills de fått lite färg. Häll på alla ingredienser till marinaden och låt stå och dra medan du förbereder resten
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Skär bort skinnet från laxen om den har det. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Lax är aldrig fel. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.