Lime och sojamarinerad lax. Vänd gärna påsen någon gång under tiden så att alla lax får marineras. När det sedan är dags att grilla så läggs de på samtidigt som huvudråvaran, penslas med lite smält smör och saltas
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Hacka dillen och rör ihop det med crème fraiche, bred röran över laxen. Eller så var det helt enklelt så att jag är van att äta varmrökt lax till potatis ochromsåsoch det är såå mycket godare
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
När det är varmt ute älskar jag att äta laxmed potatis ochkall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléeroch servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Lägg laxen på foliet och fyll den med strimlad lök, citronskivor, hackad dill, basilika och dragon. Så där ja, då är vi på banan igen, Håkan är tillbaka bakom köttdisken på jobbet medan Anki har ledigt ytterliggare en vecka, en vecka som hon startade med en anings feber och ett fasligt "brockande" (hostande)
Joodå, jag har ätit både laxoch annan fisk sedan sist, både hemma och ute, men inte tyckt att recepten varit så revolutionerande att lägga ut på bloggen
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.