Det här är samma grundreceptet men med en annan kryddning. Dom är helt makalöst goda och får verkligen mig som saknat tunnbröd att hoppa upp och ner i taket av glädje
UGNSBAKAD LAXMED SOJAVINÄGRETT, PAK SOI OCH LIME. Både jag och Mattias älskade det, Leon fick nöja sig med spagetti och köttfärssås - vilket han mer än gärna äter
Smaka av med peppar och socker. Servera med nykokt ris. Pakchoi har jag använt förut men för er som missat det och inte använt det tidigre så rekommenderar jag verkligen att prova
Skölj och strimla (grovt) två knippen pakchoioch fräs tillsammans med lök och citrusfrukter. En av mina favoriträtter som liten var mammas kokta höna med ris och currysås
600 g laxfilé [4 bitar à 150 g] 6 msk blandade sesamfrön, vita och svarta 4 bok choi (eller pakchoi huvuden. asiatisk kål) 0,5 dl japansk soja 0,5 dl ketjap manis (indonesisk söt sojasås) 1 limefrukt, skal och saft av 0,5 röd chilifrukt, fint skivad 4 klyftor vitlök matolja, att steka i salt
Att de ska odla just PakChoi framgår inte riktigt men jag gissar det kan ha att göra med att Plantagon har uppdrag både i Singapore och Shanghai som håller på att starta så kallad vertikalt växthus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.