En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsåsoch en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
För några helger sedan var vi också på landet och till middag åt den här übergoda fänkålenmed tomat och gremolata vars recept jag hittade i Anna och Fanny Bergströms fina kokabok Kärlek, oliver och timjan - fänkålmedtomatsåsoch gremolata
Servera medtomatsås, grillade räkspett och delade tomater. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja och smör, tills löken är blank och genomskinlig
Grillade i ugn med BBQ-sås och en marinad på soja, olja, peppar och salt. En ugnsfast form som du har olja i botten och strött över med rosmarin, lägg i kotletterna
Fräs rödlök, vitlök, paprika ochfänkål i lite olivolja. Smaka av med oregano och salt. Ibland behöver man rätter som går snabbt att laga och här tänkte jag bjuda på ett riktigt snabbt recept som dessutom är väldigt gott
Servera med en blandsallad. Halvera potatisarna och förbaka dem i ugnen. Koka ihop tomatsåsen. tomatsås. Lägg köttet på grillen och när det återstår 10 minuter, pensla potatishalvorna med chilismöret och grilla dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.