Blanda alltoch servera till t. Sommarens hetaste tips på sås tillgrillat kommer här. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
mixa ihop allt med stavmixer. Tidigare i våras var jag på en tjejmiddag och fick smaka på en sån vansinnigt god röra med soltorkade tomater som har blivit en riktig favorit här hemma
Dessa bollarna tillverkas av ett familjeföretag i Malmö och görs då på svensk mjölk efter deras familjerecept från Palestina, fantastiskt goda var dom och har ni turen att springa på en burk någonstans så tveka inte - grabba tag i den och ta med hem till ert eget kök
11 dl solrosolja 1 dl ketchup ½ dl Mrs Chengs mushrom soya 2 msk grillkrydda 1 vitlöksklyfta (pressad) Citronsaft, några droppar Grovmalen vitpepparBlanda ihop alla ingredienser till en slät sås och pensla köttet/kycklingen och låt stå några timmar i kylskåp
Blanda samman alla ingredienserna, smaka av och låt såsen stå kallt någon timme till serveringen. Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor ochgrillat lamm och den har passat precis lika bra där
Cole slaw är ännu godare på sommaren, tycker jag, när vitkålen är mjäll och fin i smaken. Riv moroten det sista du gör innan du blandar ner allt i majonnässåsen
BBQ-SÅS. Grilla Regnbåge, till kokt potatis och örtsås. Idag klev jag upp "tidigt" (beror på vem du frågar), iallafall väldigt tidigt för att vara mitt uppe i nattperioden och medföljande dygnsrytm
För tre år sen alltså. Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.