En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsåsoch en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Servera laxen med stekt potatis, rödbetssås och grönsaker. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Idag blir det grillat, superkul med den nya grillen och så gott det blir. Ytterfilé fylld med vitlök, salladslök och kryddor, hoppas att det skall smaka
Blanda yoghurt, limeskal och -saft, sambal och salt. Rör ihop smör-&rapsolja, salt och vitlök. köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad
Det är typ som bakpotatis, fast inte riktigt. Gnid in potatisarna med kryddblandningen och grilla dem tills att skalet börjar bubbla och få rejält med färg samt potatisarna är genomgrillade
Blanda chili-sås, soja, honung, olja och Liquid smoke, och pensla köttet. Krydda köttet och grilla på indirekt värme ca 15 minuter. Pensla några gånger och grilla klart ca 5 minuter
-) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Till det vad som nu verkar vara en sommarklassiker, en sallad med vattenmelon och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.