Plocka ut de största kräftorna, lägg i dem i lagen och låt koka upp under lock. Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Jodå - Pommery passade fint till. Servera den gratineradkrabban, eventuellt med klorna vid sidan av, med skivor av rostad baguette och en grönsallad att äta till
Salt och peppar. Skiva tomaten tunt och fördela mellan snitten. Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Först ut för året är det enkla men mycket goda och festliga recept på gratinerade ostron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.