Fisk Skaldjur

Fisk Skaldjur

Räkcrepes

Räkcrepes

Vispa ut mjölet i 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet
Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

Pilgrimsmusslor med sandefjordsås

300 g pilgrimsmussla smör salt. Sockersaltad gurka0,5 gurka 1 tsk strösocker 1 tsk citronsaft, färskpressad 0,5 citron, rivet skal 1 krm salt
Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Salta och peppra fisken. Lägg runt om fisken. 400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri. 11 msk smör
Musslor buzara

Musslor buzara

2 kg blåmusslor, med skal 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt (eller ca 1,5 tsk sambal oelek, efter starkhetsgrad man önskar) 2 dl vitt vin 500 g krossade tomater 1 msk cognac 3 msk rödvinsvinäger 1 dl persilja (varav 1/4 del sparas till garnering) 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
Räkor i het sås

Räkor i het sås

1 kg räkor med skal. 2 st schalottenlökar. 1 msk curry. 1 msk smör. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 1 st burk krossade tomater
Kaviarströmming

Kaviarströmming

20 strömmingsflundror 1 knippe dill, hackad 1 knippe gräslök, hackad 165 g orökt kaviar, 1 tub 2 äggulor 3,5 dl mellangrädde
Morfars tonfisklåda

Morfars tonfisklåda

Fördela den sönderplockade tonfisken med sin olja över potatis-lökblandningen och fyll sedan formen med resten av potatis och lök
Fisk kokt i såsen

Fisk kokt i såsen

1 fiskbuljongtärning. 400 g fisk. 3 msk vetemjöl 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1 dl valfri grädde 1 msk smör 1 msk pressad citron 1 knippa dill 400 g fisk
Krämig räkpasta med gremolata

Krämig räkpasta med gremolata

400 g linguine 1 burk handskalade räkor (à 580 g) 5 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 msk koncentrerad fiskfond 1 kruka färsk persilja, hackad 2 klyftor vitlök 0,5 citron, rivet skal salt svartpeppar, nymalen
Moules marinières med smak av Normandie

Moules marinières med smak av Normandie

Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor