Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 st citron
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Gratineradhummer. Smält smöret och dra av kastrullen från värmen. Vispa äggulor, citronsaft, vatten, salt och peppar i en kastrull som står på medelvärme, eller i ett varmt vattenbad
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
) Vi började kvällen med en syrlig granatäppledrink och fortsatte med chiligratineradhummer, rödbetsfyllda isterband med krämig potatissallad och avslutningsvis te och lite småkakor från frysen då vi redan var proppmätta
Den här gratineradehummern har även smak av chili och västerbottensost vilket blev mycket gott. Vi har gått och längtat efter både hummeroch pilgrimsmusslor ett tag nu så de fick samsas på tallriken och bli en förrätt
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.