) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 st citron
), gratinerade tomater och mangosås. strössla med lite flingsalt, persilja och lite av osten som blev över in i ugnen strax efter hummernoch efter några minuter har man ett väldigt gott tilltugg
Dela humrarna längs med kroppen, börja med att lägga kniven i “krysset på huvudet” och tryck till. Gröp ut köttet och hacka i bitar, lägg tillbaka i skalen
Rör ihop rumsvarmt smör, gräslök, persilja, crème fraiche, bröd, hummerköttoch lökfräs. Ta bort den lilla matsäcken som sitter närmast huvudet och ta bort den mörka tarmen
Gratineradhummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. rivet skal och saft av 1 citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 kokta humrar 100 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 1 vitlöksklyfta rivet skal och saft av 1 citron 2 msk ströbröd, gärna japanskt panko 2 krm salt 1 krm peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.