Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 pilgrimsmusslor 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 25 g Arla® Svenskt Smör ½ dl mandelspån saft av ½ citroner 2 skivor levain, tunna 1 msk olivolja 80 g löjrom 1 fänkål färsk körvel färsk dill Ättikslag: ½ dl ättiksprit 12% 1 dl strösocker 1½ dl vatten
ReceptMandeloch citronbotten med färska bär och italiensk maräng. Då det kändes lite tanigt med bara det så gjorde jag en ugnsbakad botten på mandelmjöloch citron som bröt av
en skvätt grönsaks- eller kycklingfond. Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche ochlöjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Blanda de andra ingredienserna till saffransskummet i en nonstick-kastrull, häll ner saffransblandningen när den lösts upp och låt gräddblandningen tjockna lite under omrörning
Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. När jag hade tjejmiddag för ett tag sedan bjöd jag på ännu en sorts pimpade chips, nämligen dessa med creme fraiche, löjromoch hackad rödlök
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlök och hackad persilja. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Pröva någon gång att servera den med en stark ostsås och rostad mandel. Fräs samman matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull och späd med mjölken eller mjölkblandningen litet i taget till en tjock, blank sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.