Gräddkokt grönkål
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • 25 g smör
  • salt, peppar
  • 4 dl vispgräddeTvätta grönkålen och klappa den torr. Skär bort stammen och hacka bladen. Skär bort den träiga delen av stammen och skiva resten.Smält smör i en kastrull och ha ner grönkålen. Fräs den på ganska låg värme tills grönkålen blivit glansig och smöret sugits upp. Dra över lite salt och pepparSlå på grädden och dra upp värmen så det börjar puttra. Låt det hela småputtra utan lock tills grädden reducerats till halva mängden. Rör om då och då. Låt det svalna och smaka eventuellt av med mer salt och peppar om det behövs.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.