Till laxen serverade jag en varm sallad och en kall citrussås med rödlök. Alltid bra med rätter som går att förbereda lite grann och sedan bara ta fram ur ugnen så man slipper stå i köket och passa
När man bor i Halland passar det att göra en Frittata medgrönkål, perfekt att servera på julbordet. Skölj grönkålen/spenaten, ta bort allt det grova och hacka den smått
Lägg upp en lagom mängd sötpotatispuré på tallrikar och över det en del grönkåls-kantarellblandning och på detta den stekta laxenmed skinnsidan uppåt och till sist några matskedar av "pinjekärnsmöret" över laxen
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.