1 Övrigt:Krossa
nejlikor och kryddepparkorn grovt i en mortel. Ha ner i en liten burk eller skål som precis rymmer löken tillsammans med malen, malen kanel, socker och ättika. Rör tills sockret löst upp sig. Halvera löken och skär av ändarna. Skär sedan till smala klyftor mellan rot och topp. Ha ner löken i burken och slå på hett vatten. Låt stå i ett dygn. Skaka gärna burken 1–2 gånger under tiden. Låt rödlöken rinna av innan den ska användas – förslagsvis i ett litet durkslag.Ansa grönkålsbladen från mittnerven och strimla dem. Smält smör i en kastrull och ha ner grönkålen och låt den mjukna på medelvärme. När kålen är mjuk, dra över lite salt och slå sedan på grädden och klicka i senap. Låt det hela puttra ihop på medelvärme tills det blivit till en krämig stuvning. Rör om då och då under tiden.Lägg ut kavringen och fördela ut 1–1,5 skiva skinka per brödskiva (beroende på hur stora skivorna är och hur mycket skinka du vill ha). Klicka på grönkålen och toppa med rödlök. Avsluta med några drag på svartpepparkvarnen.
Receptet nedan är ju lite som köttbullar/biff med ägg, ströbröd och grädde. Gjorde för ett tag sedan enkla köttbullar tillsammans med sonen på Dovhjort, som blev mycket uppskattade, så varför inte fortsätta på inslagen bana
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör. Tror faktiskt inte att varken köttet eller den bakade rödlöken skulle ha smakat bättre med sås
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Riv bladen och fördela dessa över en plåt med bakplåtspapper eller annan form där bladen inte kan fastna
av med maizenaredning om du vill. Häll av vattnet och blanda i honung och vinäger. Koka upp och krydda. 4 port2-3 rödlökarvattensalt1 msk flytande honung2 msk balsamvinägersalt, pepparev. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar. 2-3 rödlökarvattensalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.