Grillad hummer med pommes och örtmajonnäs
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg fast, stor potatis
  • 1 liter frityrolja
  • salt
  • 12 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl kallpressad rapsolja
  • 0,5 dl dill
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 14 humrar
  • 50 g smör
  • 1 tsk persillade
  • 1 Pommes:
  • 1 Örtmajonnäs:
  • 1 Grillad hummer:Gnugga potatisarna rena och skär dem till stavar. Lägg potatisen i ett kallt vattenbad i 15-20 minuter så stärkelsen dras ur potatisen. Torka potatisstavarna noggrant. Hetta upp oljan i en kastrull till 175°C. Lägg i lite av potatisen åt gången och fritera i tre minuter. Lyft ur med en hålslev och låt potatisen rinna av på hushållspapper. Fritera potatisen en andra gång med samma procedur. Fritera lite åt gången i cirka 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan och fritera potatisen en sista gång precis innan servering. Låt potatisen ligga i till den fått lagom färg. Låt rinna av på hushållspapper och salta sedan.Blanda äggulor, dijonsenap och vinäger. Vispa allt och droppa under tiden i oljan. Smaka av majonnäsen med hackad dill och oregano samt salt och peppar. Ställ svalt.Dela humrarna mitt itu med en stor kniv och smält smöret i micron. Blanda smöret med persillade. Grilla humrarna och pensla under tiden med det smälta ört-smöret. Salta ett varv och sprinkla gärna över lite färsk dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.