Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Glutenfriamjölmixer. Jag tål all mat (vad jag vet) men har på senare tid blivit mer och mer intresserad av allergivänliga alternativ i allmänhet och glutenfria produkter i synnerhet
Att blanda egen glutenfrimjölmix på naturligt glutenfria mjöler är både enkelt och roligt. Xantangummi är ett förtjockningsmedel som bland annat används för att få bra konsistens på glutenfria bröd och bakverk och förhindra att det blir torrt och smuligt
Gillar ni att baka, men tycker ändå det är bekvämt att utgå från en färdig glutenfrimjölmix. Föredrar ni eller behöver ni av medicinska skäl äta glutenfritt
Det här receptet hittade jag hos Fullkorns Fia - så mycket bättre än det man köper. 3 dl rismjöl2 dl bovetemjöl1 dl majsmjöl1 dl majsstärkelse1 msk fiberhusk
Som äggersättning använde jag kikärtsspad, jag har använt tapioca som stärkelse och durramjöl – ett naturligt glutenfritt mjöl med fullkorn, smak och näring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.