Eller så blandar du samman smöret med mjölet med hjälp av fingertopparna. Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns
Sen är det ju som med allt annat glutenfritt, det torkar snabbt och passar därför perfekt att kasta in direkt i frysen och sen plocka fram några i taget efter behov
Vispa ihop jäst, mjölk, ägg, äggvita och socker i en bunke eller degblandare med insats för kaksmet. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Bröa medglutenfritt ströbröd, mandelmjöleller kokosflingor. Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfripajdeg gör jag medmandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Stryk ut fyllningen som kommer på kanterna och dekorera med purjolök eller gurkskivor. I dag var det en liten fest hemma hos mig, och jag vill dela med mej av tricket att göra smörgåstårta när tiden inte räcker till att baka formbröd
Varken mandelmjöl, kokosmjöl, hampamjöl eller chiamjöl innehåller särskilt mycket kolhydrater, men däremot massor med fibrer, vitaminer, mineraler och bra fettsyror som vi alla behöver
Sikta ner mjölet i en bunke tillsammans med smöret. Använd sen fingertopparna eller en elvisp för att röra ihop allt och tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.