extra matfett till gräddningen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
175 g rismjöl. 1105 g tapiokamjöl. 140 g bovetemjöl. 1175 g quinoamjöl. 12 tsk fiberhusk. 16 hela ägg. 11 msk olivoljaBlanda enligt anvisning för er pastamaskin
Börja med att ställa ut smöret så att det blir mjukt en bra stund innan. En liten detalj, har inte hittat några smarties eller nonstop som är glutenfria tyvärr, så jag får knapra på de delar som inte har godis
Det första är en limpa som passar lika bratill fikat som till frukost. Jag försökte läsa mig till hur man gör och vad man använder för ingredienser för att lyckas och kom fram till att det bästa är att blanda en egen mjölmix
Den är naturligtglutenfri och består kort och gott av rismjöl, majsmjöl, potatismjöl och husk. Vispa ut jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten
Dags för att försöka få tillbranaturligtglutenfria lussebullar. Häll ut degen på mjölat bakbord (förstås glutenfritt mjöl) Degen kan kännas lite lös men är man lätt på handen fungerar den bra att baka med
Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med strösocker, vaniljsocker och sirap. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligtglutenfritt mjöl och stärkelse
De här naturligtglutenfria frallorna blev riktigt bra. Det går inte bra med hela frön. Hittills har det mest lästa och uppskattade receptet på bloggen varit bovetefrallorna
Går bra att att ta något annat mjöl om man inte tål havre, t ex bovete. Det man kan säga är att smaken blir väldigt god, men bröden verkar bli lite mer kompakta med naturligtglutenfria mjöl än med vanlig glutenfrimjölmix
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfria scones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.