Frasiga familjevåfflor lika goda med sylt och grädde som med lönnsirap och skivad banan. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Fira våren med en härlig rabarerkaka och vaniljsåsIngredienser. förkoka rabarberbitarna några minuter i lite vatten och sockerServera med Engelsk vaniljsås 2 ägg
Det här receptet hittade jag hos Fullkorns Fia - så mycket bättre än det man köper. 3 dl rismjöl2 dl bovetemjöl1 dl majsmjöl1 dl majsstärkelse1 msk fiberhusk
Jag testade att göra en glutenfri variant mednaturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Jag är rätt så nöjd med denna pannkakan, den bubblar upp och blir tjock och fin. Jag har utgått ifrån ett "vanligt" recpet från Hemmets kokbok och har lagt till lite fiberhusk, bakpulver och extra ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.