Perfekt frasigavåfflor som smakar precis som våfflor ska smaka. Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Nu skulle jag ju egentligen göra vanliga, tunna glutenfria pannkakor, men eftersom det var sent på kvällen och jag inte alls var sugen på att laga mat så slarvade jag lite och slängde snabbt ihop en smet med de ingredienser jag hade hemma
naturligtglutenfria kanelbullar. Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
Inlägget Frasigaglutenfriavåfflor – lchf dök först upp på. Det är ett recept som är lågt på kolhydrater och som är ett av de frasigaste recepten på lchf-våfflor som jag testat
Frasiga och fina utan att bli stenhårda. Det fick bli våfflor istället och det var inte alls tokigt. För någon vecka sedan önskade killarna pannkaka ( alltid samma svar när den frågan ställs) till fredagsmiddag
Den är naturligt glutenfri och består kort och gott av rismjöl, majsmjöl, potatismjöl och husk. De här glutenfria frukostfrallorna är nämligen bland de bättre jag åstadkommit, och de har haft en strykande åtgång även hos den övriga familjen som inte alls är glutenintolerant
Lägg på ca ½ dl smet och grädda till frasigavåfflor. 1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och rör till en jämn smet
Dags för att försöka få till bra naturligtglutenfria lussebullar. 1040 g (ca 19 dl av naturligt glutenfri mjölmix. Jag använde drygt 800 av Schärs Mix C - den kan innehålla spår av lupiner så undvik den om ni inte tål ärtprotein, och resten av mjölet var MixWells sojafria, naturligtglutenfria och mjölkfria ljusa mjöl). 1040 g (ca 19 dl av naturligt glutenfri mjölmix
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.