Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Det glutenfriapajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda pajmed färska champinjoner ochzucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Fyllningen blev italieninspireradmedsalsiccia, spetskål och spenat. Inget pajskalmed bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfripajmedsalsicciaoch spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfriapajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Låt pajen "sätta sig" några minuter och servera den sedan med en fräsch sallad
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Mixa ihop degen till pajskaletoch tryck ut i en smord pajform
Nyp ihop degen, tryck ut i en smord pajformoch låt sedan vila i kylen i minst en halvtimme. Det finns flera anledningar till att jag tycker att paj är toppen, men den främsta är det här
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Glutenfri vegetarisk pajmed svamp och pesto. Tryck ut degen i en pajformoch nagga med en gaffel. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Blanda med grönsakerna och häll upp i pajdegsskalet. Slut med det nu med andra ord =) Jag gjorde en sååååå smarrig paj som jag serverade med skinkschnitzel till middag (recept på den kommer också)
Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchinioch en likaledes överbliven klick smetana
Förvissa dig om att salsiccian är glutenfri för att inte få några otrevliga överraskningar. Jag köper min på italienska Martina här i Uppsala, men du hittar alla möjliga sorters salsicciamed olika smaksättningar i vanliga matbutiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.