Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Sen är det ju som med allt annat glutenfritt, det torkar snabbt och passar därför perfekt att kasta in direkt i frysen och sen plocka fram några i taget efter behov
Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Är du glutenintolerant eller vill försöka undvika gluten. Denna pajen är gjord på bovetemjöl. Bovete är en ört och innehåller mineraler och 8 essentiella aminosyror (d
I morgon är det redan Valborgsmässoafton. Tänk vad fort det har gått. Nyss var det vinter och snåla vindar, nu är björkarna nästan utslagna och gräsmattan är full både av vitsippor och blommande maskroros
1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, samt ägg och olja och vispa ihop tills allt är utblandat
Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
6 1/2 dl glutenfritt havremjöl. 6 1/2 dl glutenfritt havremjöl. Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Havregryn och havremjöl ger mycket näring och fibrer men även en riktigt god smak
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
I år gjorde jag för ovanlighetens skull även en glutenfri pepparkaksdeg. Tidigare har jag nöjt mig med att köpa glutenfria pepparkakor, men efter en "pepparkaksprovsmakning" när jag offrade min maghälsa (eftersom jag inte är glutenintolerant är det "enda" som händer om jag äter spannmål att jag får ont i magen i 2-3 dagar) för att testa hur de "vanliga" pepparkakorna blev, kom jag fram till att hembakat nog ändå var bäst
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter