Glutenfri ugnspannkaka med kalkonbacon, paprika och zucchini
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 inte alltför stor zucchini
  • 1 medelstor paprika i valfri färg
  • 1 - 2 paket kalkonbacon från Ingelsta kalkon - jag nöjde mig med ett
  • 2 tsk valfri rolig kryddblandning - jag använde Årstiderna, en ny favorit från Zmaka
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl eller havremjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk husk
  • 5 dl valfri mjölk - jag använde Åsens ohomogeniserade lantmjölk, men alternativmjölk går bra
  • 5 stora ekoägg - sammanlagd vikt 340 g
  • Blanda de båda mjölsorterna med salt, bakpulver och husk i en bunke.
  • Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop.
  • Knäck ned äggen och därefter den kvarvarande mjölken.
  • Vispa smeten riktigt slät.
  • Låt smeten stå och svälla 30 - 60 minuter i rumstemperatur.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.