7 ägg, 500g keso, 1 dl riven ost, 1 paket klippt och stekt kalkonbacon, 1/2 dl quinoamjöl, 1,5 msk fiberhusk, lite salt. Häll upp i en smörad form och grädda i ugnen på 200 grader ca 15 minuter
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner ochzucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchinioch en likaledes överbliven klick smetana
Dessutom tror jag att jag tar en aning mindre mjöl än det rekommenderade, för det tog en rejäl stund att arbeta in allt mjöl, både med maskin- och handkraft
Den glutenfria degen är riktigt, riktigt bra, lätthanterlig ochmed god smak. Jag tänkte fira Valborg med att bjuda er på en riktigt mumsig och smakrik paj med italienska smaker, en variation på salsicciapaj
Då det är både glutenfrittoch mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
En god och snabblagad lunch är ugnspannkaka - i detta recept med kalkonbacon och bovetemjöl. Strimla baconet och lägg i den ugnssäkra formen med bakplåtspapper (då slipper du diska formen, som ofta blir svår att rengöra)
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
Italienarna är faktiskt riktigt bra på det här medglutenfritt. De fiffiga glutenfria lasagneremsorna som jag använde köpte jag på Arrenius & Co i Saluhallen i Uppsala, och de är av ett italienskt märke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.