Glutenfri äppelkaka med mascarpone, citruscurd och hirsmannagryn eller hirsflingor
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ganska stora ägg
  • 1 dl ljust råsocker eller rårörssocker
  • 125 g mascarpone - ½ burk
  • 70 g citruscurd av bra kvalitet - citroncurd, limecurd, kalamansicurd eller apelsincurd
  • 1 3/4 dl hirsmannagryn eller smulade hirsflingor
  • 1 tsk xantangummi
  • 2 - 3 fasta, aromatiska äpplen - gärna Gravensteiner som är en favorit
  • kanel, kardemumma efter smak
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk kokoschips
  • 2 tsk flytande honung, agavesirap eller ingefärssirap

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.