Du kommer att få saftiga äpplen med en härlig smak. Mät med pajformens ovansida. Strö över farin- eller strösockret för krispigheten och pudra över kanelen för smaken
Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Jag valde att klä min avlånga form med plastfolie med du kan hälla ner smeten direkt om du vill
Då rinner överflödet av glazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. 12,5 dl mandelmjöl. 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Vill du ha en helt slät mousse så sila av skalet, men det är en smaksak vad du föredrar. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1När bitarna är mjuka så mixa ihop (lättast att använda en mixerstav). 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Avslutamed att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Sommaren börjar gå mot sitt slut men ännu håller vi fast i den lite längre med riktiga eftermiddagsfika kakor som passar allra bäst tillsammans med en skål jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.