Marabous nya choklad medsaltamandlar är en av mina absoluta favoriter. Häll i en form klädd med bakplåtspapper och strö över mandel, hackad choklad och flingsalt
Det blev galet gott med len choklad, krunchiga mandlar och en perfekt sälta mot det söta. Recept på chokladmousse finns redan på bloggen men den här gången gjorde jag mousse med en ny choklad
Här kommer jag med ett recept som är supergott. smakar juligt. Ta sedan av kastrullen från plattan och lägg i chokladen samt smöret och rör om till det blir en jämn smet
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet. Och gillar du inte smakenav rosmarin kan du ta timjan i stället, det passar också jättebra
Då rinner överflödet av glazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. 11-2 st bittermandlar finrivna (kan uteslutas). 1Börja med att lägga gelatinblad i kallt vatten. 1Vill du ha en helt slät mousse så sila av skalet, men det är en smaksak vad du föredrar. 1Under tiden så vispar du grädden medelhårt. 1När blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden. 1Häll sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg. 1När bitarna är mjuka så mixa ihop (lättast att använda en mixerstav). 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Avslutamed att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager. 1Dekorera med tex ätbara blommor
Sommaren börjar gå mot sitt slut men ännu håller vi fast i den lite längre med riktiga eftermiddagsfika kakor som passar allra bäst tillsammans med en skål jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.