1 eventuellt
vit pastafärg kan uteslutasVispa ihop ägg och socker riktigt pösigt och luftigt.
1 Rör
ner olja.
1 Blanda
ihop samtliga torrvaror och sikta ner i äggvispet.
1 Vänd
runt och häll i form som är ca 23-24cm i diameter.
1 Grädda
i 175°c varmluft ca 25 min (kakan kommer sjunka ihop lite när du tar ut den). Kyl ner.
1 Börja
med att lägga gelatinblad i kallt vatten.
1 Koka
sedan ihop citronjuice, skalet samt socker i en kastrull ( sockret skall lösa upp sig).
1 Vill
du ha en helt slät mousse så sila av skalet, men det är en smaksak vad du föredrar.
1 Smält
ner gelatinbladen i citronsockerlagen och ställ att svalna till ca 28-30°c.
1 Under
tiden så vispar du grädden medelhårt.
1 När
blandningen med gelatinbladen nåt önskad temperatur så vispar du snabbt ner den i grädden.
1 Tänk
på att allt bara precis skall gå ihop och fördelas jämt, så vispa inte mer än nödvändigt för då försvinner luften ur grädden.
1 Häll
sedan moussen i en silikonform med samma mått som mandelbotten (vi har använt en med måttet 24cm i diameter). Frys in moussen minst 5 tinmar, men det kan med fördel göras en dag (eller flera) i förväg.
1 Lägg
gelatinbladen i kallt vatten.
1 Lägg
rabarberbitar, socker och vattnet i en kastrull och koka ihop.
1 När
bitarna är mjuka så mixa ihop (lättast att använda en mixerstav).
1 När
du har en slät puré så tillsätt de blötlagda gelatinbladen, rör runt så att de löses upp och låt sedan svalna till ca 28-30 °c .
1 Under
tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. Tänk på att bara precis låta ingredienserna gå ihop och fördelas jämnt.
1 Plocka
fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. Ett bra knep är att "slå" bunken lite lätt i bänkskivan så fördelas moussen jämt och fint.
1 Avsluta
med att lägga på mandelbotten, vänd den gärna upp och ner för snygga raka lager.
1 Frys
sedan in hela tårtan så att den blir helt fryst.
1 Lägg
gelatinbladen i kallt vatten ca 5-10 min.
1 Värm
lemoncurd och vatten i kastrull och vispa slätt.
1 Rör
ner gelatinbladen och eventuellt färg och rör runt. Låt svalna tills den håller 38-40 °c.
1 Ta
försiktigt ut den frysta moussetårtan ur formen.
1 Häll
sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på. Då rinner överflödet av glazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter.
1 Placera
sedan tårtan på fat och låt tina i kyl ca 4 timmar innan servering.
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAVCITRONOCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var medoch sen är ju citronoch lakrits partners in crime liksom
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Men problem är till för att lösas så med hjälp av lite glasyr, kokos och färska jordgubbar dekorerade jag över fadäsen och kakan ser lika underbart god och härlig som den faktiskt är
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Om man inte tål mandel kan mandeloljan bytas till kokosolja eller en fin rapsolja. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smakenmedcitronmarmeladoch så rejält med vanilj
Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännernacitron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
Sedan smaksatte jag med skalet av en citron. Denna gång testade jag marängsmörkräm, som är en varmvispad maräng som man avslutarmed rumsvarmt smör och någon smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.