Första gången jag testade använde jag den makalöst goda chokladen Marabou Vinter som hade en julig smaksättningav bla nejlika, kardemumma, ingefära & kanel
Det blev galet gott med len choklad, krunchiga mandlar och en perfekt sälta mot det söta. Recept på chokladmousse finns redan på bloggen men den här gången gjorde jag mousse med en ny choklad
Klä en form med bakplåtspapper, jag tog en avlång brödform vilket passade perfekt. En perfekt fudge. Denna gång använde jag Marabous "Saltamandlar" men det går att använda i princip vilken choklad som helst skulle jag tro
Helt enkelt fantastisk och jag satte naturligtvis min egna prägel på denna genom att smälta hederlig smörkola och blandade med i smeten, det vart otroligt gott och gjorde att den blev lite seg och smaken påminner om fudge
Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepajmedsmakav salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet. Och gillar du inte smakenav rosmarin kan du ta timjan i stället, det passar också jättebra
Själv ska jag så snart det här inlägget är nedprintat ge mig ut i köket och koka lite baileysfudgemed rostade hasselnötter och en kola med apelsin- och stjärnanis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.