Riv mandelmassanmed hjälp av ett rivjärn över hela degen. Kakan torkar ganska fort så se till att plasta in den om det blir något över…Gillar du inte mandelmassa kan du självklart strunta i den och använda russin eller något annat gott
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Mortla saffranetmed lite socker. Andra advent firar vi med tända ljus, lite varm glögg och en riktigt god cheesecake
Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal
Låt allt bli varmt och servera därefter med ris. saffran & tomat. Fräs filéerna gyllenbruna, salta och peppra och häll på crème fraichesåsen och broccolin
Saffranskladdkakamedsmakavmandel, en ljuvlig höstdag som denna. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten, rör tillsist ner saffranssmöret ordentligt och häll i formen
Kokostoppar medsmakavsaffran & apelsin. Saftigt söta medsmakav just både apelsin. Stöt saffranmed lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret
Mina smaklökar älskar den i matlagning i alla fall och eftersom jag köpte hem flera påsar saffran denna julen så har jag med glädje några kvar till matlagningen framöver ♡
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.