Idag gör vi det enkelt, en franskkrämig omelett medgräddigaräkor. Koka under tidenihop grädden så den blirlitesimmig, smaka av med salt och peppar och värm bara tillräkornainnan du slår det på omeletten
Blanda surdegen medövrigaingredienser. Till soppa måste man givetvis ha ett gott hembakat bröd. Detta recept är taget från boken "Brödglädje" som jag håller på att baka migigenom
Smula fiskbuljong över. 800 g torskfile. 12 msk hackad dill. 11 st fiskbuljongtärning. 11 tsk dijonsenap. 1400 g räkormed skalSätt ugnen på 225°. 1Om stora torskfiléer – dela dem iportionsbitar eller rulla ihop dem. 1Lägg torskbitarnai en ugnssäker form. 1Blanda ihopvispgrädde, crème fraîche, dill och dijonsenapi en skål. 1Häll såsen över din torskgratäng och sätt ini ugnen i ca 20 minuter. 1När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor. 1Servera gärna tillsammansmed kokt potatis
Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. Kyckling. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris
Stek lök i rapsolja på hög medelvärmetill den är mjuk och gyllene. Ta bort från plattan och tillsätt ev räkor om du vill att det ska blilite mer lyxigt och matigt
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlök och chili och sedan kyla den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.