Recept: Ugnsstekt majskyckling med citron och rosmarin
(detta är i minsta lagert för fyra personer)
1 kg
majs kyckling
1 mini
kyckling
1 citron
färsk rosmarin eller torkad
6
vitlösklyftor
salt och peppar
1 huvud
Broccoli
Koka upp varmt vatten och lägg i broccolin. Låt den koka bara 1-3 minuter, stäng av plattan och låt den ligga kvar ivattnet tills du har fått en lagom al dente konsistens.
Pressa i vitlök och i meddentorkade dragonen. Till kycklingengjorde jag ugnsrostad Antoniapotatis. Eller de behöver inte vara snabblagade kanske, men gärna lättlagade
Dennaitalienskakycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter denmed pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Dragon är en av mina favoritkryddor, så när jag såg det här smarriga receptet på kyckling i dragonsås med knaperstekt bacon till var jag bara tvungen att laga det
Något gott att äta till middag ska vi så klart ha också, det gör till detmed. Min helg får bestå av dennafredagsförmiddagen och lördag kväll då jag är ledig
4 kycklingklubbor. 2 msk äppelcidervinäger. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Lägg i zucchini och morot och salladslök och låt det steka med tills kycklingen är genomstekt. Vill man inte ha med jordnötter går det bra med pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.