I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Låt sjuda några minuter och när grädden tjocknat något lägg i räkorna och nykokt pasta och låt allt bli genomvarmt
Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Servera med klippt gräslök ovanpå. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min
Stek omeletten på medel- eller svag värme. Vispa upp ägget, smaka upp med salt och vitpeppar. Rör ordentligt i omeletten tills den tar ihop som en äggröra
Till lunch idag fick jag och Algot en omelettmed dillstuvning och räkor. Sen såg jag att Victoria hade gjort en fin omelettmed liknande smaker för ett tag sedan och då blev jag påmind om att jag skulle testa detta
Eventuellt "toppar" man omelettenmed lite skalade räkor och en klick gräddfil. För några år sedan lagade jag en franskomelett mned rörhinna i fält med ett gammalt fotogenkök som jag köpt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.