14 st
ätbara "höstfärgade" blommor (buskkrasseblommor eller liknande)
11 näve
pinjenötter, rostade
13 rödbetor
3 gulbetor 3 polkabetor
1 Getostkräm:50
g getost 2 dl crème fraiche 1 tsk rosmarin, torkad 1 krm salt 0,5 tsk honung
1 Dressing:1
vitlöksklyfta, finhackad . 2 msk bladpersilja, finhackad rivet skal och saft av 1 citron rivet skal 0,5 apelsin, saften 0,5 dl olivolja salt och peppar
1 Garnering:1
näve "höstfärgad" sallad (Bulls blood) 4 st ätbara "höstfärgade" blommor (buskkrasseblommor eller liknande) 1 näve pinjenötter, rostadeSkala en gulbeta, en rödbeta och en polkabeta och skär i mycket tunna skivor. Lägg dem i iskallt vatten i separata skålar fram till servering. Koka resten av betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Spola dem i kallt vatten och drag av skalet. Skär dem i klyftor. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Mosa osten och rör ihop getostkrämen. Häll av vattnet från de skivade betorna. Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen. Toppa med getaostkräm och sallad. Servera med bröd.
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Smaka av med lite socker, salt och svartpeppar. Ja då släpar det med inlägg igen, men men så blir det. Dessa bilder är från påskhelgen som bestod av mycket arbete, men en kväll hade vi goda vänner på middag och jag tror bestämt att de gillade det jag bjöd på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.