Färgglada betor med getostkräm och pinjenötter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 rödbetor
  • 13 gulbetor
  • 13 polkabetor
  • 150 g getost
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 tsk rosmarin, torkad
  • 11 krm salt
  • 10,5 tsk honung
  • 11 vitlöksklyfta, finhackad .
  • 12 msk bladpersilja, finhackad
  • 1 rivet skal och saft av 1 citron rivet skal
  • 10,5 apelsin, saften
  • 10,5 dl olivolja
  • 1 salt och peppar
  • 11 näve "höstfärgad" sallad (Bulls blood)
  • 14 st ätbara "höstfärgade" blommor (buskkrasseblommor eller liknande)
  • 11 näve pinjenötter, rostade
  • 13 rödbetor 3 gulbetor 3 polkabetor
  • 1 Getostkräm:50 g getost 2 dl crème fraiche 1 tsk rosmarin, torkad 1 krm salt 0,5 tsk honung
  • 1 Dressing:1 vitlöksklyfta, finhackad . 2 msk bladpersilja, finhackad rivet skal och saft av 1 citron rivet skal 0,5 apelsin, saften 0,5 dl olivolja salt och peppar
  • 1 Garnering:1 näve "höstfärgad" sallad (Bulls blood) 4 st ätbara "höstfärgade" blommor (buskkrasseblommor eller liknande) 1 näve pinjenötter, rostadeSkala en gulbeta, en rödbeta och en polkabeta och skär i mycket tunna skivor. Lägg dem i iskallt vatten i separata skålar fram till servering. Koka resten av betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Spola dem i kallt vatten och drag av skalet. Skär dem i klyftor. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Mosa osten och rör ihop getostkrämen. Häll av vattnet från de skivade betorna. Lägg kokta och skivade rödbetor på ett fat och ringla över dressingen. Toppa med getaostkräm och sallad. Servera med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.