Förr var detta makens uppgift, men efter att våra matgäster tyckte att salladen var ovanligt god en gång när jag hade gjort den så deppade maken ihop och överlät salladsbestyren till mig
Chokladmuffins i botten och en smörkräm på toppen som skapar fågelbo tillsammans med godisägg. Dags att kicka igång planeringen för vad som ska bakas och ätas i påsk
Den här är riktigt smidig att göra och håller ett par dagar i kylen minst. Krama kålen med händerna och rör runt så att den blandas med resterande ingredienser
Lägg vitkålen tillsammans med kryddorna, oljan och vinägern i en skål. Se till så att allt blir genomkramat (ja, det låter lustigt) och att salladen börjar ”vattna” sig
Det går precis lika fort när man gjort det några gånger och är både godareoch billigare så varför inte liksom så igår gjorde jag detsamma till vitkålssalladenoch salladen tog slut så resultatet blev gott
Det blev bara fyra färger, hade velat ha med rosa, lila och orange också men då hade tårtan blivit hur hög som helst så det fick räcka med grön, gul, blå och röd
Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Underbart godoch den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning
Den här är riktigt smidig att göra och håller ett par dagar i kylen minst. Krama kålen med händerna och rör runt så att den blandas med resterande ingredienser
5 st gurka 1 st mango 2 st avocado 2 st knipplökar gula 2 st vitlöksklyftor 2 msk limesaft 3 msk Olivolja Smörgåskrasse salt och peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.