1 Smör
till stekning1. Blanda samman vatten, filmjölk, bovetemjöl, salt och ägg. Låt smeten dra ca 30 min. 2. Blanda ner det smälta smöret. 3. Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör. Stek sedan galetterna några minuter på varje sida. Varmhåll eventuellt i ugnen på 100 grader. 4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Häll av på ett fat. 5. Repa bladen från timjanen. 6. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Dela zucchinin på hälften och skär sedan i sneda skivor. Skär champinjonerna i kvartar. 7. Hetta upp en stor stekpanna med smör. Stek sedan zucchinin tills den fått fin färg. Smaka av med salt och peppar. Häll av på ett fat. Stek sedan champinjonerna i samma stekpanna tills de får färg. Blanda ner vitlöken och timjanen fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. 8. Häll tillbaka zucchinin i stekpannan och tillsätt spenaten. Fräs tills spenaten börjar sloka. Smula ner fetaosten och dra av från värmen. 9. Fyll några galetter med zuchini- och champinjonfräset. Toppa med pinjenötter och servera.
Galette CamembertDen enklaste och kanske mest typiska av alla galetter är den som är fylld med camembert och serveras med en sallad med valnötsdressing
Ett tips är att tärna det och steka ihop med grönsaker. Och SÅ enkelt. Stek i lite smör på medelhög värme så grönsakerna mjuknar, avsluta med att höja värmen så röran får färg
Ersatte de rostade mandelspånen, jag har aldrig tyckt om mandel särskilt mycket, med rostade pinjenötteroch la till lite riven parmesan på toppen och av det blev det ett gott och enkelt tillbehör som passar till vilken maträtt som helst ju
Lägg upp melonsalladen på ett fat och smula över fetaostoch toppa med resten av basilikabladen. Blanda samman i en stor skål med det kalla grynet och tillsätt olja och balsamvinäger
Kärna ur och strimla chili. Skala och tärna moroten fint. Lägg i lök, vitlök, chili, kål, morot och jordnötter och stek i ett par minuter under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.