Förrätter

Förrätter

Smörstekta kantareller med persilja

Smörstekta kantareller med persilja

Smörstekta kantareller med persilja. 2016-07-24, 22. 33. Semsterlunket börjar infinna sig och vi njuter verkligen av solen och värmen som är på besök
Gratinerad Portabella

Gratinerad Portabella

Fylld Gratinerad Portabella var ett väldigt gott tillbehör till grillat. Det är första gången jag äter och tillagar portabella men kommer att göra denna ´smårätt` fler gånger

Smörstekta kantareller på krispig rösti

1. Rensa kantarellerna. Skala och riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar
Carpaccio på betor

Carpaccio på betor

Jag är inte mycket för helt vegetarisk mat och jag är inte så förtjust i betor. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Rostade rödbetor på en bädd av spenat med ricotta och blodgrape

Rostade rödbetor på en bädd av spenat med ricotta och blodgrape

När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra

Per Morbergs gubbröra. Ingredienser. 4 st tunna skivor Upplandskubb (eller kavring). Gubbröra. 125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original)
Vitlöksgratinerade champinjoner

Vitlöksgratinerade champinjoner

Tidigare i höstas började jag att prenumerera på tidningen Matkärlek. En tidning med fokus på god och naturlig lågkolhydratkost fri från gluten, socker och tillsatser
Vitlöksgratinerad pilgrimsmussla!

Vitlöksgratinerad pilgrimsmussla!

Pilgrimsmusslor gratinerade i vitlökssmör, en supergod förrätt, servera ett gott bröd till att suga upp den goda såsen med
När sommaren är som bäst!

När sommaren är som bäst!

Varma sommardagar är man inte alltid så där jättesugen på en rejäl och mastig middag. Då kan det passa perfekt med lite lättare måltid
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

 . Grå tisdag. Jag äter Plomonets knäckebröd och svara på mail. Ungefär som alla andra dagar. Min dator skriker att utrymmet börjar ta slut
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

När jag var hos syrran pratade hon om en förrätt på burkmusslor som mamma brukade bjuda på när vi var små
Sallad med päron och pecorino

Sallad med päron och pecorino

Igår baxade jag in Clara, Sigge och deras två kusiner Melker och Madicken i bilen och körde till Skåne för att hälsa på mamma och pappa i några dagar
Burrata med räkor, örtolja och tomat

Burrata med räkor, örtolja och tomat

Ingredients4 Burrata400g romanticatomater, klyftade1/2 dl hackad gräslök400g gram räkor1 kruka basilika1 dl raps- eller olivolja1/2 vitlöksklyfta, hackadNågra babyspenatbladFlingsaltChilipulver
Gäddmousseline med dilltapioka

Gäddmousseline med dilltapioka

Mixa gädda med salt, peppar och citronsaft. Tillsätt äggulan och den ovispade grädden. kör till en färs. Vänd försiktigt i den vispade grädden till en luftig massa
Gravad röding med guldsås och räkor

Gravad röding med guldsås och räkor

Förberedelser. Filea rödingen och ta bort alla ben. Grava den genom att gnida in chilisalt, vitpepparkorn, dill (spara några kvistar till garnering) och socker