Förrätter

Förrätter

Tunnbrödssnittar med kräftost

Tunnbrödssnittar med kräftost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram kräftstjärtar 200 gram philadelphiaost , naturell 1 dl färsk dill , hackad 0,75 dl färsk gräslök , hackad 1 st salt 4 st mjukt tunnbröd , små runda 0 st peppar Köp receptet
Gubbröra

Gubbröra

Varje år försöker jag göra nåt nytt till julbordet och sist blev det den här gubbröran, som jag serverade i portionsglas (lånade av mina föräldrar, som i sin tur fått dem i arv efter farmor)
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 1 burk matjessillfilé (à 200 g) 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt svartpeppar Till servering gärna knäckebröd Lägg till i inköpslistan
Minivästerbottenspaj

Minivästerbottenspaj

Pajdeg1,65 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten. 1Fyllning i pajskalen200 g Västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl vispgrädde salt peppar, nymald
Solöga

Solöga

Ingredienser Portioner. 4 5 - 5 1/2 inlagda rödbetor (5 1/2 rödbeta motsvarar ca 150 g) 1 - 1 1/2 gula lökar 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g) 1/2 dl kapris 2 - 3 råa äggulor Lägg till i inköpslistan
Kokt sparris

Kokt sparris

500 gram vit eller grön sparris. 10,5 tsk salt per liter vatten. 11 sockerbit (valfritt)Bunta sparrisen med snöre om du vill
Ägghalvor med gubbröra

Ägghalvor med gubbröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 7 st ägg , kokta 1,5 msk Rödlök , finhackad 1,5 msk gräslök , hackad 1,5 msk dill , hackad 1 msk crème fraiche 50 gram ansjovisfilé(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Råraka med ansjovis och rödlök

Råraka med ansjovis och rödlök

4 portioner Ingredienser 6 st potatis, favoritsort eller Amandine ½ rödlök, skivad liten burk ansjovis smör till stekning SKRIV UT RECEPTET
SILLCOCKTAIL

SILLCOCKTAIL

1. Häll av sillagen och tärna sillen i bitar. 2. Blanda alla ingredienser i en bunke, salta & peppra. 3. Låt stå 1 dygn före servering
Omelett

Omelett

Här kommer recept på omelett som man kan göra i små formar. Omelett med räkstuvning. omelett 1 port. 1 ägg
Mozzarellatoast med skinka och sardeller

Mozzarellatoast med skinka och sardeller

Kantskär brödet och skär mozzarellan i skivor. Lägga några skivor mozzarella i varje dubbelmacka, fyll hälften av bröden med spickeskinka och den andra hälften med sardellfiléer som först klappas torra med hushållspapper
Enkel sillsallad.

Enkel sillsallad.

Den här enkla och goda sillsalladen hittade jag i en av mina gamla receptböcker från 90 talet. Minns att mamma brukade göra den
Krustad med ansjovisröra

Krustad med ansjovisröra

Rulla ut smördegen och ta ut 8 cirklar med ett mått, ca 8 cm i diameter. I fyra av dem tar du ut mindre cirklar, ca 5 cm i diameter, så att du får ringar