Börja med att koka kycklingfileerna i salt, lite curry och paprikapulver. Potatisen och äggen kokas. Mixa den färdigkokta kycklingen, äggen, ärtorna, minigurkorna
Skiva löken, stek den i olja tillsammans med köttet och kryddorna. Har du torkad zabsi så lägg det i blöt en stund, ca 1 näve, sen steker du det för sej nån minut, blandas sen i köttgrytan
Hacka och fräs löken i en panna. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Vi var några stycken som samlades i fredags för umgänge över lite mat
Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagas i stekpannan. Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är en favorit i Iran och även i Afghanistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.