Ta ur från pannan men lämna matfettet kvar. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
Tillsätt vatten och rör om. Servera soppan i portionsskålar med en sked vitlökssås i varje. Låt sjuda på svag värme i 30 minuter. 1 tsk svartpeppar. 9 dl vatten
Grönsakerna ska stå upp och sedan sjuda på svag värme i ca. Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré. 1 tsk finmald svartpeppar. 2 dl kallt vatten
Lägg på ett lock och låt kebaben vara tills all vätska kokat bort, men det får inte bli för torrt, så ibland behövs det lite vatten till så det inte bränns
Skiva löken, stek den i olja tillsammans med köttet och kryddorna. Stek allt ett tag, sen häller du i kidneybönorna(burk) och fyller på med vatten så det täcker allt
Skär majskolvarna i 3-4 cm breda bitar. 4 majskolvar. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, saffran, gurkmeja, 4 msk olivolja och 2 krm salt i en bunke
Mitra var som vanligt den som stod för specialkunskaperna. Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker
Koka upp vattnet. Tillsätt en halv liter vatten. Tillsätt nudlar och limesaft eller citronsaft och låt soppan koka ytterligare tio minuter under lock på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.