Skiva löken, stek den i olja tillsammans med köttet och kryddorna. Har du torkad zabsi så lägg det i blöt en stund, ca 1 näve, sen steker du det för sej nån minut, blandas sen i köttgrytan
Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna. Fräs lök, spenat och gräslök i ½ dl olja ca 5 minuter utan att det får färg
1. Skala och hacka lökarna. Fräs dem i smör och olja tills de är guldgula. Häll över i en gryta. 2. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev
Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 röd peppar 800 g lammgrytbitar 2 msk smör 1 tsk gurkmeja ca 400 g krossade tomater 3 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärning 1 aubergine 1 zucchini salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering vitt bröd med sesamfrö eller pitabröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Eggplant stew with mushrooms, and coconut rice. Slängde ihop den här grytan igår. Behövde laga en rätt med aubergin och svamp eftersom de jag hade i kylen höll på att bli dåliga
Den här grytan gjorde jag när jag hade en aubergine som behövde ätas upp. Grytan blev helt okej men jag har väldigt svårt för blandningen aubergine, paprika och tomat (vilket jag borde ha tänkt på och inte haft i paprika)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.