Skiva löken, stek den i olja tillsammans med köttet och kryddorna. Har du torkad zabsi så lägg det i blöt en stund, ca 1 näve, sen steker du det för sej nån minut, blandas sen i köttgrytan
Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna. Fräs lök, spenat och gräslök i ½ dl olja ca 5 minuter utan att det får färg
1. Skala och hacka lökarna. Fräs dem i smör och olja tills de är guldgula. Häll över i en gryta. 2. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev
Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 röd peppar 800 g lammgrytbitar 2 msk smör 1 tsk gurkmeja ca 400 g krossade tomater 3 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärning 1 aubergine 1 zucchini salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering vitt bröd med sesamfrö eller pitabröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Recept. Royairani. mån, 2013-09-02 13. 50. 4h 0min. (0). Skala och dela löken grovt. Mal valnötter och 1 st lök i matberedare eller mixa med stavmixer till en grov pasta
ghorme sabzi (lättast är att köpa en konservburk med grönsakerna till den här rätten, finns i välsorterade livsmedelsaffärer), khoreshte bademjan (lägg i auberginer och kanske gula linser i grytan) och annat gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.