Gorme Sabli 4 dl bönor, black eye 1 gul hackad lök 4 tsk curryblandning 1 kg grytbitar av nötkött olja till stekning 1 strimlad purjolök 400 g spenat 1kg stekta örter ( 2 st burkar ghormeh sabi) vatten en handfull med torkad lime salt och peppar 1
Skala, dela och hacka löken. Hacka spenat och gräslök. Häll av och skölj bönorna. Fräs lök, spenat och gräslök i ½ dl olja ca 5 minuter utan att det får färg
1. Skala och hacka lökarna. Fräs dem i smör och olja tills de är guldgula. Häll över i en gryta. 2. Skär kycklingen i lagom stora munsbitar, vänd i vetemjöl som kryddats med salt, peppar och ev
Ghorme sabzi är en utsökt persisk gryta med örter, kött och bönor. 150 g Torkade ghorme sabzi örter (Finns att köpa i välsorterade matvarubutiker, se bild). 150 g Torkade ghorme sabzi örter (Finns att köpa i välsorterade matvarubutiker, se bild)
Ghormezabsi. Fluffigt persiskt ris med en gyllene krispig tadigbotten. En persisk specialitet som vackert dukas fram på middagsbordet, gärna vid en god gryta
Den smakar fantastiskt gott och påminner en aning om ghorme sabzi. Jag älskar mustiga grytor och lagar det gärna året runt trots att grytor känns lite som typisk vintermat
Ghorme sabzi med kött Vegansk ghorme sabzi 6. Det absolut godaste som finns på hösten är en gryta som har fått koka länge tills den blir sådär härligt mustig och fyllig
ghorme sabzi (lättast är att köpa en konservburk med grönsakerna till den här rätten, finns i välsorterade livsmedelsaffärer), khoreshte bademjan (lägg i auberginer och kanske gula linser i grytan) och annat gott
Detta tilltugg passar mkt bra till mitt recept på kubide kebab och Ghorme sabzi. Grovriv gurkan och blanda ner den i yoghurt, tillsätt salt, mynta och svartpeppar efter behag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.