Beurre blanc - smörsås
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • 12 dl vin
  • 11.5 dl vispgrädde
  • 1150 g smör
  • 1 salt
  • 12 st schalottenlökar skalade 2 dl vin torrt vitt 1.5 dl vispgrädde 150 g smör rumstempererat salt och vitpepparHacka löken fint. Lägg den i en kastrull och slå på vinet. Koka ner till cirka 3/4 dl vin återstår. Häll i grädden och koka till det antar en krämig konsistens. Håll såsen varm utan att den kokar. Vispa i valnötsstora bitar av smöret, lite i taget. Håll såsen hela tiden under kokpunkten.
  • 1 Salta och peppra. Sila bort löken. Gratulera dig själv! Du har nu några deciliter len, syrlig och fyllig Buerre.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.