Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostron och havskräftor
Vispa försiktigt i det rumsvarma smöret en liten klick i taget. Arrangera fisken på tallrikar medbeurreblanc-såsen, broccolimousse, potatis och långsamrostade cocktailtomater
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt
Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomateroch spenat
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck. 2 dl strimlade soltorkade tomater i olja. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatis med fint skal du kan koka utan att skala
Torskmed spenat ochtomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Den varma brieosten är ett perfekt tillbehör på ett buffébord bland mycket annat gott. Dessutom blir det så vackert med den vita osten, de röda tomaternaoch den gröna basilikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.