Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. Servera med en stor grönsallad. Igår blev det en fin härlig bit torskrygg och då passade jag på att göra en fransk sås som jag velat prova en längre tid
Inlägget Stekt torsk med sallad på primöreroch skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör
Lägg fisken på tallrikar tillsammans medprimörerna. Krydda med salt och peppar. Spola hastigt av grönsakerna med kallt vatten så att kokningen avstannar
Stek dem gyllenbruna i smöret på måttlig värme och servera genast medprimöreroch kryddoströra. Vänd fiskfiléerna i mjölet blandat med salt och peppar, skaka av det överflödiga
Stektapilgrimsmusslormed prästostcrème samt apelsin- och brysselkålssalladDen lilla salladen ger både krispighet, syrlighet och sötma till de stektapilgrimsmusslorna, som vilar på en liten ostcrème fylld med smak
Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostron och havskräftor
600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Beurreblanc, smörsås3 schalottenlökar, finhackade En liten klick smör 4 dl torrt vitt vin 200-300 g av kylskåpskallt smör 1 citronklyfta, saften av salt vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.