Härliga primörer i form av vit och grönsparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurreblanc-sås, så gott som det bara kan bli
Salta och peppra och låt grönsakerna värmas någon minut. Skär torskryggen i bitar och lägg ner bitarna i en riktigt varm panna med ordentligt med smör med skinnsidan uppåt
Servera med en stor grönsallad. Igår blev det en fin härlig bit torskrygg och då passade jag på att göra en fransk sås som jag velat prova en längre tid
Lättrimmad torskryggmed broccolimousse och beurreblanc. Fisken bakas i ugn så den är perfekt stekt utan att vara överkokt och serveras med den klassiska franska vitvinssåsen beurreblanc samt ett lent underbart gott broccolimousse och kokt potatis
Koka upp vatten med salt, socker och citronsaft. Skala den vita sparrisen ända upp till knoppen. Koka upp vitt vin, vitvinsvinäger med löken och vitpepparkorn
Grillade paket av rosévinsbrässerad torskryggmedgrönsparris. Bryt av den grova biten på sparrisen och skala den sedan med en potatisskalare, lägg sedan hälften av sparrisen på varsin torskrygg
Den här gången blev det ravioli medgrönsparris och ugnsbakade tomater. Jag skar grönsparris i bitar och kokade dessa i några dl vatten med lantbuljong och en klick smör
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisen och fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Denna härligt pocherade lax serveras med en smakrik smörsås, också kallad beurreblanc. Till detta dekorerar vi med smörstekt sparris och rykande heta färskpotatisar
Du kan göra den tillhörande salladen mer mättande om du vill, och lägga till ytterligare grönsaker, eller kanske t o m potatis, men den här gången blev det lite lightvariant hos oss
Ett knippe sparris, grön eller vit. Grunda medsparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips"
torskrygg. Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. torskrygg. Tillsammans med potatispuré och små fina ärtor smakade det smaskens
Det passar fint med lättkokta grönsaker som palsternacka, morot och blomkål till fisken. En torskrygg kommer det här, serverad med knaperstekt sidfläsk och en sås som nästan kräver att ätas med sked så god den är
Kommentarer
birgittabohlhall46
Får inte fram recepet på mytaste. Varför?
Logga in eller Registrera för att kommentera.