Beurre blanc (smörsås) Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurreblancLCHF till vardag och fest
Beurre blanc - smörsås 2 st schalottenlökar. 12 dl vin. 11. 5 dl vispgrädde. 1150 g smör. 1salt. 12 st schalottenlökar skalade 2 dl vin torrt vitt 1 Ica kuriren
Beurre blanc - se & gör Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt sakta koka tills nästan all vätska kokat in www.koket.se
Beurre blanc Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken www.ica.se
Rödtunga beurre blanc rotmospytt broccolimousse Jag serverade fiskruladerna med pytten och en mousse på broccoli samt lite beurreblanc, en delikat smörsås på vitt vin Katinkas Kitchen
Beurre blanc Gör så här. Lägg lök, fond, vin, vinäger och vatten i en kastrull. Koka ihop till det återstår ca 0,5 dl väska Touchoftaste
Beurre blanc Fräs finhackad schalottenlök i smör utan att den får färg. Tillsätt vin och vitvinsvinäger, koka upp och reducera vätskan till 1/4 kokschefen.se
Torsk, Beurre Blanc, Molekylär Gastronomi - Recept & inspiration Smörsås - BeurreBlanc. Smörsås eller BeurreBlanc. BeurreBlanc. Idag blir det fisk med sås. Och en del annat gott Rune Matomanen - Matälskare
Bakad torskrygg med beurre blanc och knaperstekt bacon Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torskrygg med bacon 500 gram torskrygg 4 krm salt 2 krm svartpeppar 2 msk Mat www.tasteline.com
Lågtempererad lax med beurre blanc, äpple, krasse och pepparrot Lågtempererad lax med beurreblanc, äpple, krasse och pepparrot2 port500 g potatis½ gul lök1 vitlöksklyftasmör1 msk vetemjöl1 flaska vitt matlagninsvin (200 ml)1 dl vatten½ tärning kycklingbuljongca 300 g laxfilésalt1 msk smör1 grönt äpple½ kålrabbiolja1 citron1 bit pepparrot ½ ask krasse1 Mat, bak och allt som hör till kök
Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomaterBeurreblanc1 dl torrt vitt vin 1,5 msk vitvinsvinäger 2 schalottenlökar, finhackade 250-300 g smör, rumstempererat 1 knippe gräslök, finskuren citronsaft, färskpressad salt www.koket.se
Torskrygg med beurre blanc, råstekt sparrisbroccoli och forellromBeurreblanc1 bananschalottenlök 1 dl torrt vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 7-8 vitpepparkorn 150 g smör 0,5 dl vispgrädde 1 msk gräslök, finskuren ca 1 krm tryffelolja, med äkta arom www.koket.se
Hälleflundra med beurre blanc, caviar och gurka 300 g hälleflundra 1 dl fiskfond 1 dl kycklingfond 1 dl vitvinsvinäger 200 g smör 4 msk mjölk 2 msk soja salt peppar tabasco 1 gurka 1 stjälkselleri 40 g kaviar www.koket.se
Stekta pilgrimsmusslor med primörer och beurre blanc musslor12 pilgrimsmusslor (utan romsäck och med muskeln bort pillad) matolja färsk timjan färsk rosmarin vitlök www.koket.se
Rödspätta med beurre blanc och citronsmörade svartrötterBeurreBlanc1 schalottenlök 1 dl vitt vin 1 msk vitvinsvinäger 6 vitpepparkorn 150 g smör 0,5 dl vispgrädde 1 msk gräslök, hackad www.koket.se
Torskrygg, stomp & beurre blanc Den har fått sällskap av mjäll kokt purjolök och ett mustigt stomp på potatis, persiljerot och blomkål samt en beurreblanc på brynt smör Katinkas Kitchen
Fjällröding med beurre blanc och råhyvlad äppelsallad 600 g fjällrödingfilé, med skinn olja salt 1 dl vitt vin (oekat) 1 msk vitvinsvinäger 250 g smör, rumstemp 0,25 dl grädde 1 bananschalottenlök 50 g forellrom (eller sikrom) 0,5 kruka gräslök salt peppar 600 g potatis 0,5 kruka dill 0,25 gurka 0,5 rött äpple 1 polkabeta 0,5 fänkål 0,5 citron 1 kruka dill www.koket.se
Bakad torsk med beurre blanc sås, ostron och havskräfta Uppkomsten till rätten kom sig av att jag var sugen på att göra en beurreblanc sås för första gången samt en väldigt trevlig försäljare på Erssons Bara mat...och lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.