800 gram hälleflundra. 1saft från 1/2 citronBörja med såsen, skala och finhacka löken. 1Tillsätt vin, buljong och grädde. 1Skala och koka potisen. 1Hetta upp en panna och stek hälleflundran 2 min per sida. 1Lägg fisken i en form med en termometer och sätt in i ugnen. 1Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. 1Smaka av med salt och citronsaft. 1Tillsätt en klick smör och rör runt till den smält. 1Häll av potisen och pressa den
Spara gärna kärnorna, skölj i vatten och rosta i ugnen med salt, för ett gott tillugg/snacks. Förutom att den är låg i kolhydrater innehåller den en massa nyttigheter, såsom karotenoider, vitamin A, C och E samt kalcium, kalium, järn och magnesium
fast Hälleflundran var slut så det blev torsk istället. Skala gurkan helt runt om och skär sedan långa remsor med potatisskalare precis in till kärnhuset, släng kärnhuset
Precis så var det förra helgen när vi avnjöt denna hälleflundramed brynt smörsås. Vi rekommenderar därför ett klassiskt veteöl (weißbier) till denna hälleflundra
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en tesked. Dela torsken i fyra portionsbitar och stek dem hastigt på köttsidan i en rejäl klick smör på medelvärme så att den får en fin yta, Lägg över på ugnsfat och häll över smöret
Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostron och havskräftor
600-800 g gösfilé (gärna med skinnet kvar). Beurre blanc, smörsås3 schalottenlökar, finhackade En liten klick smör 4 dl torrt vitt vin 200-300 g av kylskåpskallt smör 1 citronklyfta, saften av salt vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.