500 g biff eller entrecôte. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Skär lövbiffen i strimlor. Häll blandningen över lövbiffen. 8 lövbiffar. 2 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lövbiffar 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2 msk senap 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
Gör så här Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3-4 min. 600 g biff. 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g biff 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 200 g färsk haricots verts 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar Bearnaisesås. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ tsk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl hackad färsk persilja 1 krm svartpeppar ½ tsk salt
Välj ytterfilé eller utskuren biff till rätten. Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENS RECEPT15-02-08KINESISKBIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar cirka 1-2 timmar
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.